Financiële dienstverlening op professionele basis.

voor mijzelf beginnen

Voor mijzelf beginnen als ondernemer of zzp’er

Ondernemingen die failliet gaan of noodgedwongen moeten inkrimpen, en de daaruit voortvloeiende ontslaggolven, zorgen ervoor dat steeds meer mensen overwegen om een eigen bedrijf op te zetten. Door veranderingen op het gebied van arbeidscontracten, werknemersrechten en werkgeversplichten is het bovendien gemakkelijker dan ooit om mensen op tijdelijke basis in dienst te nemen.

De vraag ‘wordt het geen tijd om voor mijzelf te beginnen?’ is inmiddels misschien ook wel op u van toepassing. Realiseer u dan dat professionele begeleiding bij het starten van uw eigen onderneming cruciaal is, en zorg ervoor dat u er niet alleen voor staat. Wij kan u helpen wanneer u voor uzelf wilt beginnen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

voor mijzelf beginnen

Eigen bedrijf oprichten vraagt om goede voorbereiding

Voor wie jarenlang in loondienst heeft gewerkt, is de overstap naar eigen baas worden een carrièreswitch die veel impact heeft. Afgezien van zich een plaats te veroveren als zzp’er of ondernemer in uw specialisme of op het vakgebied van uw keuze, moet u ook rekening houden met een behoorlijke papierwinkel. De papieren rompslomp die aan de basis van elk bedrijf staat, zal bovendien moeten worden afgerond voordat u daadwerkelijk aan de slag kunt gaan.

Een eigen zaak opzetten begint namelijk met het maken van een ondernemings- of bedrijfsplan. Dit is niet alleen noodzakelijk om erachter te komen of uw idee financieel haalbaar is, maar ook om startkapitaal te verwerven. Het plan moet inzicht bieden in de vereiste investeringen, de financieringsmogelijkheden, de verwachte exploitatie en de verwachte inkomsten en uitgaven. De initiële financiering kan op basis van het bedrijfsplan worden verkregen door een bankgarantie, geld te lenen bij familie of vrienden (‘durfkapitaal’), geïnteresseerde investeerders te vinden of een subsidieverzoek bij een overheidsinstantie in te dienen.

Onmisbaar: ‘Zakelijke ondersteuning bij voor mijzelf beginnen’

Andere administratieve en financiële zaken die geregeld moeten worden zijn:

  • de inschrijving bij de Kamer van Koophandel
  • het kiezen van een rechtsvorm in verband met uw belastingverplichtingen en de aansprakelijkheidsvraag bij eventuele schulden (ook vereist voor zzp’ers)
  • het regelen van de juiste, al dan niet verplichte, verzekeringen
  • het aanvragen van ondernemersregelingen waar u mogelijk recht op hebt
  • het opstellen van facturen die aan de wettelijke regels en normen voldoen
  • het bijhouden van een duidelijke administratie voor uzelf en voor de Belastingdienst
  • het indienen van de belastingaangifte, met gebruikmaking van de fiscale voordelen die op een eigen bedrijf van toepassing zijn

Het in de arm nemen van een ervaren partner wanneer u voor uzelf begint is dus zeker geen overbodige luxe. Wij zijn een vooraanstaande dienstverlener voor beginnende ondernemers. Wij nemen u alle financieel gerelateerde taken en verplichtingen graag uit handen, zodat u zich met een gerust hart op uw eigenlijke werk kunt storten. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze financiële dienstverlening voor startende ondernemers.

Hendrx All Rights Reserved © 2016