Financiële dienstverlening op professionele basis.

eigen bedrijf en belasting

U start een eigen bedrijf?

Een eigen bedrijf beginnen is niet gemakkelijk. Een van de dingen waar u als ondernemer bijvoorbeeld mee te maken zult krijgen, is de belastingdienst. Deze instantie wil gedetailleerd weten waar uw financiën vandaan komen en weer heen gaan.

Hiernaast krijgt u te maken met salarisadministratie, btw en meer. Om uw bedrijf de juiste start te geven en later niet voor onverwachte kosten te staan, zijn wij er voor u. Wij zijn gespecialiseerd in financieel advies en kunnen zelfs uw volledige belastingaangifte uit handen nemen, zodat u zich alleen nog maar bezig hoeft te houden met uw passie: ondernemen.

Wilt u wat meer weten over de zaken die u zoal tegen zult komen? Lees dan hier verder of vraag een vrijblijvende kennismaking aan voor een persoonlijk advies.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Waar krijgt u als startende ondernemer mee te maken?

Zeker in het begin lijkt de belastingdienst een grote puzzel. U krijgt met onder andere de volgende zaken te maken:

– Btw-aangifte. Wanneer u btw plichtig bent, dient u elk kwartaal aangifte te doen van de inkomsten die u die periode gehad heeft. Hierover moet u een bepaald percentage aan btw afdragen. Een percentage van 21 procent komt het meeste voor, dit is het hoogste tarief. U kunt echter ook btw terugvragen over investeringen die u voor uw bedrijf gemaakt hebt. Het is daarom belangrijk dat u al deze cijfers op de juiste manier verwerkt om zo voordelig mogelijk uit te zijn.
– Personeelsadministratie. Wanneer u ook maar één medewerker in dienst hebt, dient u hier een goede administratie van te hebben. De belastingdienst wil namelijk weten wat het salaris is dat u uitbetaald en welke heffingen hierop van toepassing zijn. Uiteraard zijn er hier ook weer bepaalde regelingen te treffen die in uw voordeel kunnen werken.
– Aftrekposten. Als ondernemer hebt u bepaalde belastingvoordelen en mag u aftrekposten rekenen. Hierdoor hoeft u minder belasting te betalen en kunt u bepaalde investeringen, zoals een bedrijfsauto, deels terugkrijgen.

Naast deze punten spelen er nog meer aspecten mee die uiteindelijk in uw voordeel uit kunnen werken. Het loont daarom enorm om meteen vanaf het begin al uw belastingaangiften goed geregeld te hebben.

Laat uw belastingaangifte professioneel en efficiënt regelen

Wij weten we dankzij onze jarenlange ervaring hoe we u het beste kunnen adviseren en helpen bij uw administratie voor de belasting. U hebt als ondernemer genoeg aan uw hoofd en daarom staan we graag voor u klaar om u hierbij te helpen.

U kunt naar eigen wens ons zoveel of zo minimaal mogelijk inzetten voor de punten die voor u van belang zijn. Benieuwd naar wat Wij voor u kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact op voor een vrijblijvende kennismaking en we staan u graag te woord.

Hendrx All Rights Reserved © 2016